Ik ben nogal een chaoot. Dit heeft als gevolg dat ik soms uren aan het zoeken ben naar iets waarvan ik niet meer weet waar ik het heb opgeborgen. Dat is thuis niet zo erg, maar als je bijvoorbeeld in een winkel staat, is het beschamend. Laatst moest ik wat afrekenen in een winkel en ik wilde pinnen. IK had de dag tevoren mijn pinpasje ergens gedachteloos opgeborgen want als chaotisch mens heeft bij mij niets een vaste plaats. Ik had wel mijn portemonnee bij me, maar daar zat geen pinpasje in. Ook geen geld trouwens. Wel een hele hoop andere pasjes waar ik helemaal niets aan had. Hoe ik ook zocht, ik had geen enkel betaalmiddel in mijn portemonnee beschikbaar. Het kwam er, nadat de rij bij de kassa flink was aangegroeid, op neer dat ik het product weg moest laten zetten om het later, met pinpas, weer op te halen. Ik schaamde me natuurlijk kapot. Eenmaal thuis bleek mijn pinpas in een keukenla te liggen. Ik besloot ter plekke dat dit echt anders moest want dit soort zoekacties kosten me veel te veel tijd. Ik moest hoognodig orde op zaken gaan stellen.

Portemonnee en pasjeshouder

Net als iedere Nederlander kom ik om in de pasjes. Naast mijn pinpas heb ik natuurlijk spaarpasjes, kortingspasjes en ga zo maar door. Die pasjes wisselen constant van plek en net als ik dat ene pasje nodig heb, heb ik hem niet bij me. Een pasjeshouder is voor mij de ideale oplossing. Hier doe ik alle pasjes in. Pasjeshouders zijn mooie, dunne houders waar meestal zo’n 12 pasjes in kunnen. Ze zijn van echt leer of van aluminium en je hebt ze in mooie tinten. Ze passen makkelijk in je zak. Je hoeft de pasjeshouder alleen nog maar elke dag mee te nemen en je hebt elke dag het juiste pasje gewoon bij je. Mijn betaalmiddelen, dus pinpas en contant geld, doe ik in een portemonnee. Ook die heb ik nieuw gekocht want de oude was versleten. Ook hier heb ik gekozen voor een zakformaat zodat ook die makkelijk mee te nemen is.

Minder tijd kwijt

Ik heb mezelf aangeleerd elke dag als ik de deur uitga pasjeshouder en portemonnee mee te nemen. Die liggen op een vaste plek naast mijn autosleutels. Het was even wennen, maar inmiddels leg ik bij thuiskomst alles daar waar het hoort en ik ben opeens een stuk minder tijd kwijt aan zoeken. IK heb orde op zaken gesteld. Doe jij dat ook?

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie