Voor mijn werk maar ook in mijn privéleven houd ik mij veel bezig met inrichting en interieur. Dit is begonnen als hobby en later heb ik hier ook mijn beroep van gemaakt. Ik vind het leuk om na te denken over hoe je huizen en bedrijfspanden het leukst kunt inrichten. Iedereen heeft een andere stijl en dat is juist ook heel erg leuk. Of je nu gaat voor landelijk, strak, modern of ouderwets, het past allemaal vaak heel goed bij het huis of pand dat hiervoor gebruikt wordt.

Vanuit mijn eigen ervaring

Zelf heb ik mijn huis meerdere keren opnieuw ingericht. Iets dat ik tegenwoordig altijd terug laat komen in mijn interieur zijn planten, lichte kleuren en mooie opvallende voorwerpen. Ik ben laatst ook meerdere keren een mooi perzisch vloerkleed tegengekomen. Omdat ik hier erg van onder de indruk raakte wil ik je hier graag wat meer over vertellen. Zo zijn er verschillende vormen, kleuren en prijsklassen beschikbaar.

Verschillende typen vloerkleden

Persoonlijk vind ik het leuk om vintage stijlen terug te laten komen in een woning. En daar horen vintage vloerkleden natuurlijk ook bij. De vintage vloerkleden die ik interessant en mooi vind komen uit Turkije. Vaak zijn deze vloerkleden met de hand gemaakt. Dit werkt ook wel door in de prijs, maar daar krijg je dan wel iets heel moois voor terug. Ze ondergaan een heel proces waardoor de kleden er vintage uit komen te zien. Zo'n authentieke uitstraling past tegenwoordig heel goed in onze moderne westerse inrichting van huizen. 

Let erop dat je eerst nagaat hoe groot het kleed dient te zijn. Een te groot kleed staat niet mooi in een ruimte; vaak wordt een ruimte hierdoor heel klein. Een te klein kleed echter staat ook niet mooi, het ziet er dan wat kaal uit. Gelukkig zijn er online veel verschillende maten te vinden.

Ga daarna op zoek naar een kleur die je mooi vindt. Het kan leuk zijn om een kleur te hanteren die je nog niet eerder in de ruimte hebt laten terugkomen. Maar het kan ook juist erg leuk zijn om een kleur terug te laten komen in de kamer die je al meerdere keren hebt terug laten komen. Als laatste zou ik nog willen aanraden om te kijken welke patronen en vormen je mooi vindt. Het leuke aan vintage vloerkleden vind ik de vele vormen en patronen die door elkaar lopen. Zeker op een houten vloer komt dit goed naar voren toe.

Hopelijk heb je iets aan deze tips voor de inrichting van jouw eigen woning.  

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie